KTC test de VIVA Recharge thee-infuser

  • yoliebijoux
  • June 30, 2020
  • Comments Off on KTC test de VIVA Recharge thee-infuser
  • Fox, Home Page

OP 9 APRIL LANCEERDE VIVA SCANDINAVIA DE RECHARGE OP KICKSTARTER. VIA DE CROWDFUNDINGWEBSITE KUN JE NOG EEN PAAR DAGEN EEN HAND LEGGEN OP DE NIEUWE THERMOSBEKER SLASH THEE-INFUSER, DIE NAAR VERWACHTING IN AUGUSTUS 2020 WORDT GELEVERD. DE REDACTIE VAN KOFFIETCACAO MOCHT DE ALLES-IN-ÉÉN THEEBEKER ALVAST TESTEN. 

Voor wie: consumenten en professionals
Richtprijs: vanaf 36 euro (Super Early Bird)
Bestellen: Kickstarter
Verwachte levering: augustus 2020

Al een paar jaar verrast VIVA Scandinavia ons met mooie, moderne en vaak minimalistische ontwerpen voor theeservies en -accessoires. Het streven van het Deense merk dat in 2010 werd opgericht en momenteel met het hoofdkantoor in Toronto en een Europese dochteronderneming in België is gevestigd, is dan ook ‘theetradities moderniseren en doorgeven aan toekomstige generaties’. De nieuwste aanwinst van VIVA is de innovatieve Recharge: een theepot, thee-infuser, to-go thermosbeker en ijstheemaker ineen. 

“We wilden niet dat de kwaliteit onder zou doen voor het gemak”, vertelt Peng Lin, oprichter en CEO van VIVA Scandinavia, over de nieuwe beker. “Omdat we willen dat de consument de drank naar eigen keuze kan maken, ontwierpen we de thee-infuser voor zowel warme als koude thee.” Met een extra filter kun je de fles bovendien ook omtoveren tot koffiemaker, waarbij gebruik wordt gemaakt met een techniek van de french press. 

Bij koffieTcacao houden we onze bekers voor koffie en thee echter liever gescheiden, om uit te sluiten dat de verschillende smaken invloed hebben op elkaar. In de test testen we de beker enkel met thee. 

Hoe werkt de Recharge?

De Recharge bestaat uit drie losse onderdelen: de beker, de infuser en de dop met sluiting. De thee-infuser met microfilter maakt de Recharge niet alleen een thermosbeker, maar ook een theemaker waarin je eenvoudig losse thee zet. Theeblaadjes hebben alle ruimte om smaak te extraheren en als je tevreden bent over de infusie druk je de filter naar beneden. Het eenvoudige vacuümsysteem drukt dan als het ware bijna al het vocht door de filter naar boven en laat de theeblaadjes onderin de beker. Dit voorkomt over-extractie. Zo kun je de thee makkelijk meerdere keren opschenken en dus langer van goede thee genieten.

Warm en koud

Met behulp van twee waterlijnen kun je warme of koude thee zetten. Voor warme thee schenk je heet water tot de bovenste lijn. Deze laat je vervolgens een aantal minuten trekken om hierna de extractie te stoppen door de filter naar beneden te duwen. Voor ijsthee vul je de beker tot de onderste lijn met heet water. Nadat je de extractie stopt, voeg je ijsblokjes toe in het filter. Je kunt met de Recharge naast deze shock brew-methode ook makkelijk gebruik maken van de cold brew-methode. Daarbij zet je de thee met koud water en laat je dit zes tot acht uur in koelkast staan. Druk de filter dan nog niet naar beneden, want je wilt de thee koud infuseren.